• Αρχική
 • Τομείς
 • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Ασφαλιστικές Εταιρίες

INSURANCE TELEMATICS "Telenoisis BlackBox"

Οι ασφαλιστικές εταιρείες στρέφονται όλο και περισσότερο στην τεχνολογία του προσδιορισμού ασφαλών οδηγών με την καταγραφή του τρόπου οδήγησης, περισσότερο γνωστή ως «τηλεματική» και την επιβράβευση αυτών με μειωμένες τιμές ασφάλισης .

Θα ρίξουμε μια ματιά στην λειτουργία του συστήματος, το είδος των οδηγών που θα ωφεληθούν και ποιες άλλες χώρες χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία.

Λειτουργεί με την τοποθέτηση μιας μικρής συσκευής στο αυτοκίνητό κοινώς γνωστό ως «μαύρο κουτί» που καταγράφει την ταχύτητα και την διανυθείσα απόσταση.
Η τεχνολογία μπορεί να παρακολουθεί το απότομo φρενάρισμα την απότομη επιτάχυνση, την υψηλή ταχύτητα το σύνολο των διανυθέντων χιλιομέτρων κλπ για να δημιουργήσει μια εικόνα για τον τρόπο οδήγησης.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες στη συνέχεια χρησιμοποιηούν αυτά τα δεδομένα για να υπολογίσουν το κόστος της ασφάλισης και να προσαρμόσουν ανάλογα τα ασφάλιστρα.

Η τηλεματική στα ασφάλιστρα, απευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στους νεότερους οδηγούς οι οποίοι μπορούν να ελέγχουν (με τον δικό τους μοναδικό κωδικό) μέσω της ιστοσελίδας που θα διαθέτει η ασφαλιστική εταιρεία την μηνιαία ανάλυση της τεχνικής που χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση όπως απότομο φρενάρισμα, απότομες επιταχύνσεις, υψηλές ταχύτητες κλπ.

Με την ένδειξη αυτών των πληροφοριών, αποκτούν επίγνωση για τον λανθασμένο και επικύνδυνο τρόπο οδήγησης με αποτέλεσμα να υιοθετούν μια ασφαλέστερη μέθοδο που θα έχει σαν αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ασφάλεια των οδηγών αλλά και την χαμηλότερη τιμή των ασφαλίστρων.

Δεν είναι όμως μόνο οι νέοι οδηγοί που θα μπορούσαν να επωφεληθούν.

Είναι και ο προσεκτικός οδηγός που δεν έχει πολλές μετακινήσεις και έτσι δεν καλύπτει πολλά χιλιόμετρα.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που συλλέγουν για:
 • αξιολόγηση του κινδύνου ασφάλισης του αυτοκινήτου
 • υπολογισμό του κόστους των ασφαλίστρων ανανέωσης
 • Bonus επι πλέον χιλιομέτρων κάθε μήνα για ασφαλείς οδηγούς
 • άμεση βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος
 • εύρεση του αυτοκινήτου αν κλαπεί
 • διαχείριση και αξιολόγηση της κατάστασης μετά από ένα ατύχημα
Στις ΗΠΑ, η τεχνολογία είναι διαρκώς αυξανόμενη σε δημοτικότητα.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία είναι πρωτοπόροι στην παροχή ασφαλιστρων με χρήση της τεχνολογίας της τηλεματικής. Η Γερμανία έχει μια σημαντική εξέλιξη όσον αφορά την εφαρμογή της τηλεματικής στον χώρο των ασφαλειών αυτοκινήτων.

Ασφαλιστικές εταιρείες της Νότιας Αφρικής, προσφέρουν κίνητρα σε πακέτα Τηλεματικής ασφάλισης τα οποία συμπεριλαμβάνουν:
 • Έκπτωση 10% για προπληρωμένη αγορά καυσίμων
 • Έκπτωση 25% για αγορά καυσίμων & στάθμευση του αυτοκινήτου σε επιλεγμενους σταθμούς
 • Έκπτωση 40% στους κατόχους πιστωτικής κάρτας ανταμοιβής πόντων
Η Navigate Telematics εχει αναπτύξει το εξειδικευμένο λογισμικό πρόγραμμα " Telenoisis BlackBox " και έχει εισάγει την τεχνολογία αυτή για την μείωση του κόστους της ασφάλειας του αυτοκινήτου αλλά και για μια ασφαλέστερη οδική συμπεριφορά.

Eξειδικευμένες Eφαρμογές Tηλεματικής και Εντοπισμού

Στη Navigate δεν σας προσφέρουμε απλά ένα σύστημα τηλεματικής διαχείρισης οχημάτων σας προσφέρουμε την απόλυτα εξειδικευμένη λύση που είναι κατάλληλη για τις απαιτήσεις σας και σας βοηθάει να εξοικονομήσετε και να πετύχετε τον στόχο σας όποιος και αν είναι αυτός. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για μια εξειδικευμένη συζήτηση για τις δικές σας απαιτήσεις.

Κεντρικά γραφεία

Λεωφ. 28 Οκτωβρίου 34
Νίκαια – Πειραιάς, 18451

(+30) 210.49.21.786
(+30) 210.49.10.205

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Navigate Telematics © Copyright 2018. All rights reserved
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της και τη βελτίωση της περιήγησής σας. Πατώντας «OK» αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας.
Διαβάστε Περισσότερα OK